„Мрежа за инициативи и решения“ стана учредител на „Институт за пътна безопасност“

Гражданското сдружение „Мрежа за инициативи и решения“ (МИР) стана учредител на сдружението с нестопанска цел „Институт за пътна безопасност“. Вчера в парк хотел Москва бе представена новата организация, чиято цел е да се намери ефективно решение на проблемите свързани с пътно-транспортните произшествия, жертвите и пострадалите.

В началото на юли МИР организира дискусия за пътната безопасност, която завърши с шествие до МС и бе връчено писмо до премиера Бойко Борисов. Така влизането на МИР в УС на Института е продължение на започната през лятото инициатива.

В УС на новоучредяващата се организация МИР ще се представлява от Емил Марков, експерт в постоянната комисия на СОС за транспорт и туризъм.

Вчера бе гласуван Уставът на Института по пътна безопасност и бяха избрани членовете на УС.  За председател бе избран адвокатът Руслан Вуцов. Членовете са общо седем, като сред тях е и МИР.

„“Мрежата за инициативи и решения“ успява да изпълни обещанието си за създаване на мрежа от неправителствени организации за решаването на проблема. Влизането в УС на Института е доказателство за това“, заяви пред bgmir.bg председателят на МИР Георги Кардашев.

В най-скоро време Институтът по пътна безопасност ще даде пресконференция, на която ще представи целите и задачите на организацията.

0
Share This Post: