МИР се включи в обществено обсъждане на наредбата за опазване на обществения ред в София

Представителите на гражданско сдружение „Мрежа за инициативи и решения“ Емил Марков и София Джемпериева взеха активно участие по нашумелия в публичното пространство проект за наредба за опазването на обществения ред на територията на Столична община. В залата на СОС се събраха представители на граждански сдружения, общински съветници, експерти и столичани за първото обществено обсъждане на проекта за наредба за обществения ред в Столична община.

Бяха обсъдени проблемите на столицата, замърсяването, шума, регулациите за домашни любимци, работата на заведения в етажни собствености, шума, строителните дейности и други. Жители от „Малинова долина“ и „Младост“ предварително потърсиха съдействието на МИР за проблеми с шума и нарушаването на реда на техните етажни собствености. Бяха направени предложения по отношение шума от постоянно работещи хладилни агрегати и вибрациите, както и бял шум от климатиците на сградите в София.

Второто обществено обсъждане е на 26 октомври 2017 г. от 16:30 ч. През ноември проектът за наредба ще влезе в комисиите на СОС, а в последствие ще се гласува и на сесия на Столичния общински съвет.

0
Share This Post: