МИР стартира „Игра без агресия“ в столичните училища

МИР стратира "Игра без агресия" в столичните училища
 
Сдружението подписа първото споразумение за партньорство в инициативата със „Съюза на бащите в България“.
 
Мрежата за инициативи и решения (МИР) започва работа по пилотен проект „Игра без агресия“. Инициативата ще е насочена към столичните училища. Идеята е да се покаже на децата, че агресията е безсмислена, а когато има такава ситуация тя може да бъде решена с разговори. МИР иска да предпази подрастващите от последствията от агресията в отношенията им с връстниците, с учителите и в семейството.
 
„Ще покажем, че когато има посредник – медиатор, децата сами могат да решат своя проблем“, заяви председателят на Мрежа за инциативи и решения Георги Кардашев.
 
„Проблеми и агресия има когато хората не си говорят. Трябва да ги научим  да разговарят и да споделят притесненията си, които затаени се превръщат в агресия“, коментира и председателят на УС на Съюза на бащите в България Светослав Стефанов.
 
Двете организации – МИР и Съюза на бащите в България, подписаха първото си споразумение за партньорство за съвместна инициатива. В документът се посочва, че „Игра без агресия“ е насочена към ученици, учители и родители. Двете сдружения започват работа по проекта. Пилотното му издание ще бъде в първите дни на новата учебна година, през септември. В модулирана игра на децата ще бъде демонстрирано как със средствата на медиацията може да реши проблема между две страни и да се предотврати агресията в отношенията. В екипа на проекта има психолог, педагог и юрист.
 
Първото споразумение за партньорство на МИР е първата стъпка към даденото при учредяването обещание да се създава мрежа от организации, готови да намират решения на проблемите.
0
Share This Post: